kaldata.comПентагонът съобщи, че прототипът трябва да е готов към 2023 година,

...
kaldata.comПентагонът съобщи, че прототипът трябва да е готов към 2023 година,
Коментари Харесай

Пентагонът поръча оръдие с далекобойност 1800 километра

kaldata.com

Пентагонът съобщи, че прототипът би трябвало да е подготвен към 2023 година, Това оръдие, изстрелващо хиперзвукови снаряди, ще даде опция на американската войска да поразява стратегически цели в тила на врага.

Американските военни поръчаха правенето на оръдие, което може да поразява наземни цели на разстояние 1000 благи или 1859 км , съобщава Popular Mechanics. Не е известно каква тъкмо технология се употребява в това знамение, само че полковник Джон Рафърти я разказва като извънредно иновационна и толкоз напредничава, че Пентагонът не е убеден дали ще може да си го разреши.



Но първите тествания на основните механически детайли би трябвало да стартират напълно скоро и това ще стане на военноморската база Далгрен (Dahlgren), Виржиния, където бяха извършени тестванията на огромното електромагнитно релсово оръдие (релсотрон).

Предполага се, че това ще е едно доста огромно оръдие, изстрелващо реактивни снаряди със лични ракетни мотори. Началната скорост на снаряда се обезпечава от изгорелите газове в дулото на оръдието, а по-късно се включва реактивния мотор, който би могъл значително да промени траекторията на снаряда.



Благодарение на огромния диаметър на снаряда, той може да побере повече твърдо ракетно гориво и по този метод значително да се усили дължината на полета.

Новото оръдие дружно с хиперзвуковото оръжие ще дадат опция за атакуване на отдалечени стратегически цели, без да се постанова да се употребяват военноморските сили на страната.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР